Madride – Spanijas galvaspilsēta un viena no skaistākajām pilsētām pasaulē ar milzīgu kultūras un mākslas mantojumu. Te apvienojas moderni biznesa centri un viduslaiku arhitektūra, labākie nakts klubi Eiropā, skaisti parki un, protams, daudzi muzeji. Madride ir galvenais ekonomiskais, politiskais un kultūras centrs valstī. Pilsēta atrodas Ibērijas pussals centrā, pie Sierra de Guadarrama pamatnes, 646 metrus virs jūras līmeņa.
Par kultūru: Spānijas galvaspilsēta ir sagatavojusi daudz pārsteigumu aizraujošu ekskursiju faniem, pilsēta piedāvā dažādus vēstures un arhitektūras mantojumu. Ievērības cienīga ir skaista Karaļa pils (Palacio Real). Mākslas cienītājiem vajadzētu apmeklēt Muzeju Lazaro Galdiano (Museo Lazaro Galdiano), kur ir atrodama skulptūru kolekcija, gleznas, tautastērpi un ieroči. Muzejs atrodas skaistā 19.gadsimta savrupmājā, tam ir ļoti liela vērtība.
Klimats: Kontinentāls Vidusjūras klimats. Madride ir vissaulainākā pilsēta Eiropā (aptuveni 2770 stundas spīd saule). Gada vidējā temperatūra šeit ir aptuveni 14,6C°. Ziemas ir pietiekami aukstas, salīdzinot ar piekrastēm. Vidējā temperatūra 6 C °. Dažreiz nokrīt zem nulles, snieg sniegs. Pavasaris ir viens no patīkamākajiem laikiem, kad apmeklēt Madridi, lai gan nokrišņu līmenis pavasarī ir augsts, vidējā temperatūra sastāda+16C°. Vasara no siltā jūnija (+21 C°) pārtop karstā un svelmainā augustā (+30 C °). Rudenī, tāpat kā pavasarī, temperatūra svārstās no 20 ° C septembrī līdz 9 ° C novembrī. Vidējais mitruma līmenis jūlijā ir 46% ungaptuvenig74%gdecembrī.
Madrides virtuve: Madridē ir ārkārtīgi bagātīgi gaļas ēdieni. Restorāns pasniedz galvenokārt cūkgaļu (cochinillo), jēra gaļu (Cordero). Madridē ir ļoti izplatīti zivju ēdieni, zivis te tiek vestas no visas Spānijas krastiem. Šī iemesla dēļ, Madride - ir otra lielākā zivs noliktava pasaulē pēc Tokijas. Spānijas tradicionālais ēdiens ir tapas (tapeo). Madridē izplatītas kartupeļu tortillas, ceptas garneles, cepti kartupeļi ar pikanto tomātu mērci (Patatas bravas), ķiploku garneles, mīdijas, kotletes, marinēti anšovi, uc. Simtiem bāru ir izkaisīti pa Madrides ielām, ir plašas iespējas iegriezties uz glāzi vīna vai alus kausu.
Par lidojumu: Ir pieejami vairāki lidojumi uz Madridi. Madrides Barahas starptautiskā lidosta (MAD) atrodas 15 km no Madrides pilsētas centra. Lidojumi pieejami gan no Rīgas, gan no Kauņas, gan no Viļņas, tomēr reisi ir ar pārsēšanos, piemēram, Milānā, Londonā, Dublinā, Amsterdamā un citās valstīs. Lidojumus operē gan low cost aviokompānijas Ryanair, Wizzair, gan regulāras aviokompānijas AirBaltic, LOT, Brussels Airlines, Finnair, Turkish Airlines, Lufthansa un citas. Mūsu mājaslapā iespējams piemeklēt ļoti izdevīgus lidojuma variantus ar ērtu pārsēšanos un pieejamām cenām.
Par kultūru: Spānijas galvaspilsēta ir sagatavojusi daudz pārsteigumu aizraujošu ekskursiju faniem, pilsēta piedāvā dažādus vēstures un arhitektūras mantojumu. Ievērības cienīga ir skaista Karaļa pils (Palacio Real). Mākslas cienītājiem vajadzētu apmeklēt Muzeju Lazaro Galdiano (Museo Lazaro Galdiano), kur ir atrodama skulptūru kolekcija, gleznas, tautastērpi un ieroči. Muzejs atrodas skaistā 19.gadsimta savrupmājā, tam ir ļoti liela vērtība.
Klimats: Kontinentāls Vidusjūras klimats. Madride ir vissaulainākā pilsēta Eiropā (aptuveni 2770 stundas spīd saule). Gada vidējā temperatūra šeit ir aptuveni 14,6C°. Ziemas ir pietiekami aukstas, salīdzinot ar piekrastēm. Vidējā temperatūra 6 C °. Dažreiz nokrīt zem nulles, snieg sniegs. Pavasaris ir viens no patīkamākajiem laikiem, kad apmeklēt Madridi, lai gan nokrišņu līmenis pavasarī ir augsts, vidējā temperatūra sastāda+16C°. Vasara no siltā jūnija (+21 C°) pārtop karstā un svelmainā augustā (+30 C °). Rudenī, tāpat kā pavasarī, temperatūra svārstās no 20 ° C septembrī līdz 9 ° C novembrī. Vidējais mitruma līmenis jūlijā ir 46% ungaptuvenig74%gdecembrī.
Madrides virtuve: Madridē ir ārkārtīgi bagātīgi gaļas ēdieni. Restorāns pasniedz galvenokārt cūkgaļu (cochinillo), jēra gaļu (Cordero). Madridē ir ļoti izplatīti zivju ēdieni, zivis te tiek vestas no visas Spānijas krastiem. Šī iemesla dēļ, Madride - ir otra lielākā zivs noliktava pasaulē pēc Tokijas. Spānijas tradicionālais ēdiens ir tapas (tapeo). Madridē izplatītas kartupeļu tortillas, ceptas garneles, cepti kartupeļi ar pikanto tomātu mērci (Patatas bravas), ķiploku garneles, mīdijas, kotletes, marinēti anšovi, uc. Simtiem bāru ir izkaisīti pa Madrides ielām, ir plašas iespējas iegriezties uz glāzi vīna vai alus kausu.
Par lidojumu: Ir pieejami vairāki lidojumi uz Madridi. Madrides Barahas starptautiskā lidosta (MAD) atrodas 15 km no Madrides pilsētas centra. Lidojumi pieejami gan no Rīgas, gan no Kauņas, gan no Viļņas, tomēr reisi ir ar pārsēšanos, piemēram, Milānā, Londonā, Dublinā, Amsterdamā un citās valstīs. Lidojumus operē gan low cost aviokompānijas Ryanair, Wizzair, gan regulāras aviokompānijas AirBaltic, LOT, Brussels Airlines, Finnair, Turkish Airlines, Lufthansa un citas. Mūsu mājaslapā iespējams piemeklēt ļoti izdevīgus lidojuma variantus ar ērtu pārsēšanos un pieejamām cenām.